Cum pot elevii de liceu studia educația financiară, online?

Indiferent de meserie, suntem responsabili pentru propriul buget…si este important să începem cu educația financiară încă de pe băncile școlii.

La nivel european, numărul adulților care folosesc servicii de online banking s-a dublat în ultimii zece ani, ajungând, anul trecut, la o medie de 51% în rândul adulților, potrivit datelor Eurostat.

Se pare că factorii influențatori sunt vârsta și nivelul de educație, în special educația financiară.

Ediția a opta ABCdar bancar vine în ajutorul elevilor de liceu. Acesta este un program de educație financiară dezvoltat de Junior Achievement (JA) și susținut de Raiffeisen Bank, aducând gratuit, elevilor de liceu și profesorilor din România componenta de învățare digitală, dezvoltată prin intermediul platformei LMS JA Inspire™.

Aceasta versiune aduce o completare instrumentelor clasice (manuale tipărite pentru elevi și ghidul profesorului), dând elevilor posibilitatea să învețe în ritmul lor.

Momentan, componenta digitală  este în etapa pilot, fiind accesibilă pentru 2.000 de elevi din clasele IX – XII, din 55  de licee și pentru profesorii lor coordonatori.

Ce pot face mai exact elevii?

Elevii pot accesa modulele interactive utilizând orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tabletă, calculator).

În cadrul platformei, elevii au la dispoziție conținut video și teme de documentare, pot simula economii și dobânzi.

Mai mult, pot da și teste.

Si liceele participante au de câștigat

Liceele pot obține finanțări totale de 3.000 de euro daca își implică elevii în parcurgerea cursului digital și arată că oferă acces la experiențe de educație financiară relevante.

 

Sursa: bankingnews.roPARTENERI GREENCREDIT

BRD First Bank