Câte credite de prefinanțare a aprobat BCR, prin programul StartUp Nation?

Programul StartUp Nation le propune antreprenorilor, pe lângă oferta financiară, un pachet unic de educație financiară pentru a-i ajuta să înțeleagă pașii care trebuie făcuți pentru a porni o afacere.

În plus, sunt organizate cursuri speciale, pentru familiarizarea cu noțiuni de contabilitate primară dar și cu concepte precum înțelegerea rolului băncii în capitalizarea companiilor, identificarea nevoilor financiare, tipuri de finanțări și garanții, precum și strategii pentru decizii financiare inteligente.

Prin acest program, BCR a aprobat peste 1.700 de credite de prefinanțare dintre care aproximativ 1.400 au fost deja acceptate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Cei mai mulți dintre cei ce au primit finanțări au investit în IT, producție și industrii creative.

“Spiritul antreprenorial este în plină efervescență în România, lucru confirmat și de interesul mare față de programul StartUp Nation. L-am observat cu precădere în ultimul an, dar îl simțim tot mai pregnant în rândul clienților noștri. Tocmai această efervescență ne-a determinat să ne arătăm disponibilitatea pentru a susține în continuare programul StartUp Nation. Credem că e nevoie, mai departe, de astfel de proiecte structurale pentru dezvoltarea mediului și culturii antreprenoriale în România”, declară Lucian Mâțu, Director Executiv Produse și Segmente Micro.

Pachetul de cont curent StartUp Nation, disponibil în sucursalele BCR,  poate fi accesat atât de cei care au fost acceptați în program dar și de cei care au fost respinși, însă nu vor să renunțe la ideea de a porni o afacere.

 

Sursa: bankingnews.roPARTENERI GREENCREDIT

BRD First Bank