Cât a investit Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în România, anul trecut?

Din 1991, BERD investește în dezvoltarea economiei de piață și a democrației în 27 de țări, din Europa Centrală pâna în Asia Centrală.

Aceasta este deținută de 61 de țări și de două instituții interguvernamentale.

În România, BERD este principalul investitor instituțional.

În 2017,  a investit peste jumătate de miliard de euro pe plan local, în special în sectorul privat unde s-au dus 93% din fonduri…asta în condiţiile în care valoarea totală a investiţiilor realizate de instituţie de la intrarea pe piaţă ajunge la 8 miliarde de euro, pentru un numar de 400 de proiecte.

“România a avut o creştere economică puternică anul trecut. Ne aşteptăm ca ritmul de creştere să rămână robust în următorii ani.”, declară preşedintele BERD, Sir Suma Chakrabarti.

Acesta a mai subliniat că vor fi făcute eforturi pentru a menține acelaşi nivel înalt de angajament, datorită potențialului economiei româneşti.

Așadar, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va continua să se concentreze pe sectorul corporatist și pe a ajuta companiile publice şi private din România să se extindă în străinătate.

Mai mult, se pare că Banca este dispusă să susţină chiar și dezvoltarea infrastructurii sau restructurarea companiilor deţinute de stat.

 

 

Surse: zf.ro, Wikipedia.orgPARTENERI GREENCREDIT

BRD First Bank