Finanțări de peste 3 milioane de euro pentru 83 de start-up-uri

83 de start-up-uri locale vor primi finanțări de peste 3 mil. euro prin programul Factory by Raiffeisen Bank, dezvoltat de instituția de credit și ajuns la cea de-a doua ediție.

Ce s-a schimbat față de anul trecut?

Anul acesta au fost atrași  de trei ori mai mulți participanți. Din 315 proiecte înscrise, 83% au provenit din mediul urban, iar 17% din mediul rural, cele mai multe proiecte câștigătoare fiind din regiunea București-Ilfov și județele Cluj, Galați, Ialomița și Iași.

”În 2018 am lansat factory by Raiffeisen Bank, un program care nu oferă doar finanțare antreprenorilor români, ci le dă posibilitatea de a interacționa cu experți care pot să-i ajute să înțeleagă mai bine etapele prin care trec pentru a-și dezvolta afacerea. Anul acesta am avut de trei ori mai mulți aplicanți fată de prima ediție, iar acest lucru ne confirmă tendința de creștere a numărului celor care doresc să-și schimbe statutul de angajat cu cel de antreprenor”, explică Vladimir Kalinov, vicepreședinte retail la Raiffeisen Bank.

Cele trei etape ale programului factory by Raiffeisen Bank s-au desfășurat în perioada martie – mai 2019 iar finanțările sunt acordate prin programul COSME, cu garanție de la Fondul European de Investiții.

Din ce domenii fac parte câștigătorii?

Start-up-urile finanțate în acest an activează în domeniul:

  •  serviciilor (39%);
  •  producției (35%);
  •  IT&C (13%);
  •  educației (7%).

 

 

Sursa: zf.roPARTENERI GREENCREDIT

BRD First Bank