Apple și cardurile de credit

Utilizatorii gigantului din SUA vor putea aplica pentru cardul de credit Apple începând cu luna în curs, potrivit unui anunț făcut de companie.

“Mii de angajați Apple folosesc versiunea beta a Apple Card în fiecare zi și începând cu luna august va fi disponibil și pentru clienții companiei”, precizează Tim Cook,  potrivit The Verge.

În ultima perioadă, Apple a încercat să identifice noi surse de venituri pe fondul creșterii competiției pe piața de smartphone și creditul Apple este una dintre ele.

Ce format va avea?

Cardul Apple va fi disponibil atât în format digital cât și fizic și nu va utiliza modelul obișnuit de prezentare a credențialelor ce sunt afișate pe cardurile eliberate de schemele de plată Visa sau Mastercard.

Ce este diferit?

Soluția celor de la Apple constă în generarea aleatorie a unor credențiale pe ecranul dispozitivului, cu asigurarea că Goldman Sachs, partener al proiectului, nu va avea acces la date sensibile precum sumele cheltuite sau magazinele alese.

Mai mult, Apple oferă și cashback: 2% pentru cumpărături cu Apple Pay și 3% pentru cumpărăturile din magazinele proprii.

 

Sursa: wall-street.ro

 

 

 PARTENERI GREENCREDIT

BRD First Bank