Cea mai mare bancă din piață va aplica comisioane la portarea banilor, dând peste cap planurile Revolut

Banca Transilvania a anunțat actualizarea condițiilor generale de afaceri prin definirea unui nou tip de tranzacție cu cardul, cea cu scopul de transfer de bani, prin care pune probleme fintech-urilor precum Revolut, în cazul în care clienții aleg să porteze bani de pe cardurile de credit.

Clienții au fost anunțați că, dacă folosesc cardurile de credit pentru a “încărca bani” în aplicații precum Revolut sau Orange Money, tranzacțiile respective  vor fi comisionate la fel ca retragerile de la bancomat.

Nouă regulă vine după ce BT a decis să nu mai acorde mile de călătorie în cazul tranzacțiilor cu cardul BT Flying Blue pe care clienții le efectuau către aplicații și servicii de transfer de bani precum “Revolut, BRD Finance IFN, TSI-Paymentwall, Telecredit IFN, Libra Pay, Mobilo Finance, VivaCredit, Volt, M-pesa sau Orange Money”.

Banca definește o tranzacție cu cardul pentru plata de bunuri/ servicii doar ca o operațiune efectuată  la terminalele POS de la comerciantii care au afișate însemnele internaționale sub sigla căreia a fost emis cardul (Visa sau Mastercard).

În același timp, BT nu mai consideră achiziții de bunuri sau servicii tranzacțiile cu cardul care rezultă în încărcarea cu bani a unui cont, card, aplicație, transfer de bani prin și dintr-o aplicație, precum și tranzacțiile pe Internet cu scop de transfer de bani.

Și alte bănci au început să descurajeze portarile către Revolut. Clienți ai CEC Bank și OTP Bank au reclamat fie încadrarea tranzacțiilor de portare a banilor în Revolut drept tranzacții valutare,  trecând astfel prin cursul de schimb al băncii, fie imposibilitatea de a face portari către Revolut.

Trendul e prezent și în alte țări, unde băncile au tratat în unele cazuri portarile din cardurile de credit ca retrageri de cash, acestea fiind taxate mai mult decât în cazul cardurilor de debit.

 

 

Sursa: wall-street.ro







PARTENERI GREENCREDIT

BRD First Bank