Peste 80 milioane lei acordate antreprenorilor locali

În 2018, Patria Bank, prin intermediul programului EaSI cu garanție de la Uniunea Europeană, a finanțat cu peste 80 milioane lei antreprenorii locali.

Care este contextul?

Programul EaSI vine în completarea strategiei pe termen lung a băncii, strategie care urmărește  finanțarea afacerilor mici și foarte mici din România.

Care au fost rezultatele? 

Patria Bank este prima bancă din România care a beneficiat de o garanție de finanțare oferită de Uniunea Europeană în cadrul programului EASI, program care are în vedere ocuparea forței de muncă și inovarea socială.

În ultimii patru ani, Patria a vândut credite de peste 147 milioane de lei către acest tip de afaceri.

Creditele oferite prin acest program au beneficiat de o creștere consistentă anuală de peste 10% pe an,  iar în 2018 s-a atins un record de 80 de milioane de lei, sumă care depăseste cuantumul creditelor acordate în cei trei ani anteriori.

“Ne bucurăm că și în 2018 am fost alături de micii afaceriști și producătorii agricoli, care sunt principalii contractori ai creditului EaSI. 63 % dintre creditele EaSI din 2018 sunt contractate de afaceri mici, iar aproximativ 37 % au fost contractate de producători agricoli, antreprenori cu o cifră de afaceri sub 100.000 de euro, în general.  Afacerile cu agricultura (37%), comerțul (aprox. 22%), servicii (cca. 16%) și transporturi (aprox. 13%) sunt domeniile de activitate care au beneficiat cel mai mult de avantajele EaSI. Cunoaștem în fiecare zi antreprenori dornici să se dezvolte și să crească micile lor afaceri, în pofida tuturor dificultătilor pieței, și ne impresionează entuziasmul și energia lor. La rândul nostru, le suntem aproape și îi ajutăm nu doar cu bani dar și cu încredere.”, spune Codruț Nicolau, Director General Adjunct, Divizia Comercial, în cadrul Patria Bank.

 Care sunt condițiile pentru un astfel de credit?

Creditele EASI sunt credite fără garanții materiale care pot fi solicitate de micro-întreprinderile românești care au maxim 9 angajați și cifre de afaceri care nu depăsesc 2 milioane de lei anual.

Finantările se acordă în lei și se pot folosi pentru investiții, achiziții de bunuri sau activităti curente.

Garanția este oferită de  UE și acoperă 80% din cuantumul acestor credite iar diferența de 20% este susținută de Patria Bank.

Sursa:  banknews.ro

 PARTENERI GREENCREDIT