Criptomoneda pregătită de Facebook va fi prezentată săptămâna viitoare

Criptomoneda, posibil denumită Libra, ar urma să fie prezentată oficial pe 18 iunie, potrivit TechCrunch, în timp ce va fi lansată în 2020, având deja susținerea mai multor organizații precum Visa, Mastercard, Paypal, Uber și Booking.com.

Fiecare companie ar urma să investească până la 10 milioane de dolari pentru a finanța dezvoltarea criptomonedei, devenind parte a Asociației Libra, un consorțiu care va guverna moneda digitală independent de Facebook.

Crearea unui organism independent vrea să ofere încredere utilizatorilor și autorităților de reglementare, părți preocupate de puterea de care se bucură Facebook.

Cum de companii precum Visa și Matercard sunt interesate să sprijine criptomoneda?

Interesul Visa și Mastercard este surprinzător, în contextul în care se consideră că tranzacțiile legate de criptomenede sunt, de obicei, o alternativă mai ieftină la aceste rețele clasice de plăți.

Potrivit The World Street Journal, aceste companii doresc să se implice pentru a monitoriza ambițiile Facebook pe segmentul de plăți electronice, dar și pentru a beneficia de popularitatea monedei digitale în cazul în care aceasta va avea succes în rândul celor 2.4 miliarde de utilizatori activi pe care Facebook îi are lunar.

Care ar fi beneficiile?

Comparativ cu Bitcoin, de exemplu, Libra ar urma să fie o alternativă mai sigură. Astfel evoluția sa va fi influențată de alte instrumente monetare, precum dolarul, cu scopul de a limita volatilitatea asociată criptomonedelor. Stabilitatea monedei digitale va reprezenta o prioritate, deoarece Facebook speră să atragă utilizatori din țările în curs de dezvoltare.

Cei interesați vor putea transfera bani prin aplicațiile de mesaje Facebook, precum WhatsApp și Messenger iar compania speră că parteneriatele sale cu Visa și Mastercard vor permite utilizatorilor să cumpere online cu Libra. Mai mult, vor exista și terminale fizice similare ATM-urilor pentru conversia altor valute în Libra.

 

Sursa: wall-street.roPARTENERI GREENCREDIT