Avem grijă să fii ferit de cazuri de despăgubire și lichidare a unor prejudicii.

Asigurarea obligatorie RCA

Asigurarea facultativă CASCO

Asigurarea obligatorie sau facultativă a locuinței

Asigurarea pentru aparatură tehnică scumpă
Asigurarea obligatorie RCA

Dacă deții un vehicul, trebuie să închei o asigurare RCA și să aplici pe parbrizul vehiculului, într-un loc vizibil din exterior, vigneta primită odată cu polița de asigurare.


Se poate întâmpla, să ți se producă sau să produci pagube evaluate la o sumă considerabilă, sumă care ți-ar afecta bugetul. În astfel de cazuri, asigurarea de răspundere civilă auto protejează ambele părți. Poți încheia contractul de asigurare RCA cu oricare dintre societățile de asigurare, pe o perioada de 6 sau 12 luni.Care sunt limitele teritoriale?

 • teritoriul României;
 • teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene și cele aparținând Spațiului Economic European;
 • teritoriul statelor care leagă direct două țări membre ale Uniunii Europene în care nu există birou național.
 • Asiguratorii pot extinde valabilitatea teritorială a poliței, țările în care asigurarea este valabilă fiind precizate în poliță.
Ce se întâmplă în cazul producerii daunei?

 • Dacă ai fost păgubit în urma unui accident produs de un vehicul, trebuie să te adresezi asiguratorului persoanei vinovate, cu procesul verbal de constatare de la poliție sau, dupa caz, cu exemplarul formularului ”Constatare amiabilă”.
 • Pentru deschiderea dosarului de daună te poți adresa oricărei unități teritoriale a asiguratorului respectiv, indiferent de unitatea care a emis polița.
 • Asiguratorul RCA are obligația de a efectua plata dosarelor de daună în cel mult 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii răspunderii și cuantificării daunei.


Asigurarea facultativă CASCO

Aceasta vine în completarea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto dar nu o înlocuiește.


Autovehiculul se asigură la valoarea reală, de la data încheierii asigurării  și se adaugă uzura care depinde de vechimea mașinii.
*Vânzarea sau radierea determină încetarea poliței Casco, cu excepția radierii de la sfârșitul contractelor de leasing.


Ce acoperă asigurarea?


 • pagubele produse din loviri, ciocniri, zgâriere, răsturnare, căderea unor corpuri pe autoturism;
 • pagubele cauzate de furtună, inundații, cutremur, grindină, ploaie torențială, alunecare de teren, avalanșă, carbonizare, explozie, afumare;
 • furtul autovehiculului, a unor părți componente sau a pagubelor provocate în urma tentativei de furt;


 • pagubele cauzate ca urmare a măsurilor luate pentru salvarea lui;
 • pagubele produse asupra părților componente sau pieselor autovehiculului în timp ce acestea se aflau demontate în vederea efectuării reparației sau întreținerii;
 • cheltuielile de transport la atelierul de reparatii, cât timp este cel mai apropiat de locul în care s-a produs evenimentul asigurat;
Asigurarea obligatorie sau facultativă a locuinței

Fenomenele naturale, calamitățile, incendile sau exploziile, furturile, vandalismul, intrarea prin efracție, îți pot distruge casa dar cu o investiție minimă, îți poți proteja căminul și bunurile personale (mobilierul, aparatura electocasnică, îmbrăcămintea, etc).


Astfel, o asigurare te costă mai puțin decât achiziționarea unui sistem perfecționat de alarmă sau întretinera anuală a unui caine de pază și nu ai nicio grijă. În cazul în care locuința devine obiectul de garanție pentru solicitarea unui împrumut bancar, asigurarea este obligatorie.Asigurarea pentru aparatură tehnică scumpă

Această asigurare ți se potrivește dacă ai aparatură tehnică pe care vrei să o protejezi.


Poate ai un cabinet, un birou sau o fabrică, e important să știi la ce riscuri externe ești expus și cum îți poți proteja investiția. Împreună vom găsi o poliță care să răspundă nevoilor tale specifice, ca tu să fii fără griji.Hai să discutăm despre asigurarea care ți se potrivește

Contactează-ne
PARTENERI GREENCREDIT

BRD First Bank